I dag vil jeg give dig 6 tegn på, at du bør træne dit syn efter en hjernerystelse.
Hvis du har pådraget dig en hjernerystelse for nyligt eller for flere år siden, så kan du, hvis du har disse symptomer, få god gavn af samsynstræning.
6 tegn på, at du bør træne dit syn efter en hjernerystelse
Hvis du har pådraget dig en hjernerystelse for nyligt eller for flere år siden, så kan du, hvis du har disse symptomer, få god gavn af samsynstræning.
1. Rigtig mange har problemer med at se på en skærm. Det kan være telefonen, tablet eller TV. Det at se en actionfilm, scrolle eller arbejde med PC'er er nærmest helt umuligt.
2. Svimmelhed er også et af de store problemer, når der er problemer med samsynet. Det kan være så slemt, at du får kvalme ved at se lige frem for dig, når du er ude at gå en tur. Og derfor bliver du nødt til at se ned, når du går.
3. Balancen kan være udfordret ved, at du er usikker på, hvad dine øjne fortæller. Det kan forekomme i mange situationer. Det kan være at gå på trapper, køre i elevator eller at cykle.
4. Sløret syn både på lang afstand og når du skal læse. Det viser sig især ved skiftene, hvor du tager lang tid om at stille skarpt. Nogle gange bliver det aldrig helt skarpt.
5. Dobbeltsyn som er meget ubehageligt og giver nogle gener, som gør én meget utilpas.
6. Lysfølsomhed. Det kan være lige fra et indendørs lys til vores dejlige sol.
Udfordringer med synet efter en hjernerystelse
En hjernerystelse kan både have med selve øjet at gøre, men lige så ofte er det samarbejdet mellem øjnene, kroppen og hjernen, der er udfordret.
I din hverdag bruger du samsynet hele tiden.
Det at holde øjenkontakt med den, du snakker med, er der rigtig mange, der synes er svært. Øjnene bliver trætte, så synet bliver sløret, eller hovedpinen kommer.
Evnen til at orientere sig i trafikken eller i en butik, hvor der skal bedømmes afstand til andre ting, vil tit være en udfordring for mange med hjernerystelse.
Symptomerne vil være svimmelhed, kvalme og hovedpine.
Du kan ikke se en film, hvor det går hurtigt med en biljagt, TV-avisen eller andre hurtige billedskift.
Og de sociale medier er nærmest ikke eksisterende, da det som regel foregår ved at scrolle og på små skærme.
Livskvaliteten daler rigtig meget, når du har fået en hjernerystelse. Men du kan gøre noget ved det. Det tager tid, og du skal have tålmodighed med at blive trænet op.
Men det kan blive bedre for dig at færdes i trafikken og at leve livet igen.
Start træningen så snart som muligt
Hvis du har læst hertil, er det enten fordi, du selv har en
hjernerystelse med i bagagen, eller du kender en, der har.
Jeg vil opfordre til, at kommer i gang med træningen snarest, frem for ikke at gøre noget ved problemet.
Nogle kommer sig helt, men alle får det bedre efter et vellykket og afsluttet synstræningsforløb. Du lærer blandt andet strategier til at tackle din hverdag med samsynstræning.
Book en tid til screening af dit samsyn, så du kan få klarhed over, hvordan det står til med din hjernerystelse.
Skriv til helle@synstraening-horsens.dk eller ring på tlf. 40 33 88 64
Hilsen
Helle
Skriv et svar