Et problem jeg ofte møder blandt mine voksne klienter, er pludselig opstået dobbeltsyn. Klienterne er ofte blevet scannet og undersøgt af neurologer og øjenlæger, men ingen kan give en forklaring på, hvorfor de lige pludselig ser dobbelt.
Problemet er invaliderende for klienterne, fordi de pludselig ser to ting af alt. Samtidig svigter hele deres motoriske system: De går ind i ting og kan ikke køre bil, fordi de ikke kan finde ud af hvilket ”billede” de nu skal holde sig til.
Scanninger viser intet
Det er ikke behagligt for klienterne, og slet ikke, når der ikke er nogen læger, der kan hjælpe dem, fordi scanningerne ingenting viser. Men når jeg tager disse klienter til screening, så ser jeg straks, at de ikke har et ordenligt samsyn - og at dét er årsagen til dobbeltsynet, når alt andet er udelukket.
Øjenlæger bruger den nemme løsning
Øjenlægerne vælger tit den nemme løsning og giver klienterne prisme på. Prisme er en brille, som man har på, som kan dreje øjet sådan, at man får enkeltsyn igen.
Det kræver rigtig stor øvelse, at se med sådan en brille og i de fleste tilfælde får klienten beskeden, at "det må du lære at leve med".
En mere holdbar løsning
Det jeg går ind og gør, er en mere holdbar løsning. Jeg har hjulpet mange til at få synet trænet op.
Vi træner samsynet – både gennem det motoriske og via samarbejdet mellem øjnene, men vi træner også hvert enkelt øje.
Jeg kigger meget på, hvordan motorikken i hver enkelt øje egentlig er, og får øjnene til at samarbejde.
Stress og alvorlig sygdom kan give pludselig dobbeltsyn
Det er min klare overbevisning, at pludselig opstået dobbeltsyn hos voksne skyldes, at deres synssystem er overbelastet.
Det kan være i forbindelse med stress, eller man kan blive påvirket af traumatiske oplevelser, som dødsfald eller alvorlig sygdom i familien.
Det kan også opstå som følge af kraftig influenza eller andre sygdomme, hvor man ikke er i stand til at bevæge sig under forløbet.
Hvis kroppen har været vant til, at man er god motorisk, så har synet fungeret, men når kroppen pludselig ikke fungerer, så står synet også af, fordi de påvirkes af hinanden.
Af de grunde, kan der pludselig opstå dobbeltsyn hos voksne, men det hele kan trænes op igen gennem intens synstræning, sådan at man ser enkelt igen.
Oplever du dobbeltsyn?
Hvis du oplever dobbeltsyn, og du har fået udelukket sygdom eller andre lidelser, så vil jeg opfordre dig til at prøve synstræning.
Ring eller skriv til mig, så vi kan drøfte dit dobbeltsyn. Du kan træffe mig på 40 33 88 64 eller helle@synstraening-horsens.dk
Christa says
16 årig får pludselig dobbeltsyn og hængende øjenlåg. Alle undersøgelser indtil nu er negative. Hvad kan det være?
Helle Nielsen says
Hej Christa
Tak for din henvendelse.
Jeg kan desværre ikke svare dig, uden at have set og undersøgt vedkommende.
Og jeg har også indtil flere spørgsmål til dig. Derfor skriver jeg lige en e-mail til dig.
Mvh
Helle
Erling Thoisen says
Hej.
Jeg er 76 år og i fuld vigør og i super fysisk god form.
Jeg oplever nogle gange at få dobbeltsyn når jeg kører bil og så snart jeg står ud af bilen er detvæk. Jeg oplever det kun når jeg kører bil. Jeg er ret lysfølsom og det generer mig meget . Det der ikke hver gang jeg kører men specielt på længere ture.
Mvh Erling Thoisen
Helle Nielsen says
Hej Erling
Når vi bliver ældre kan vores øjne godt have svært ved at følge med, når vi bevæger os i fart. Og det er det der sker, når du kører bil.
Du kan styrke øjenmusklerne ved at træne dem. Du skal tænke på et ur, og først se op til kl. 12, så ned på kl. 6. og det gør du hele vejen rundt.
Det gør du 2 gang i hver retning. Og hver dag i 4 uger. Håber jeg du mærker en forskel.
Hilsen
Helle